Στην αγορά υπάρχουν πάρα πολλά προγράμματα  από όλες τις ασφαλιστικές εταιρείες που δραστηριοποιούνται στη χώρας μας. Η απόφαση για ένα τέτοιο πρόγραμμα έχει 2 σημαντικές παραμέτρους:

  1. το ιδιωτικό πρόγραμμα συνταξιοδότησης σημαίνει και μακροχρόνια δέσμευση, που δεν μπορεί με κανένα τρόπο να αντικαταστήσει την κανονική σύνταξη από το Ταμείο Ασφάλισής σας αλλά λειτουργεί συμπληρωματικά (δηλαδή κρατήστε χαμηλές προσδοκίες..)
  2. Αποταμίευση ή επένδυση;Αυτό που θα πρέπει να ξεκαθαρίσετε, είναι το αν σας ενδιαφέρει πρωτίστως η αποταμίευση ή η επένδυση των χρημάτων που διαθέτετε για την συνταξιοδότησή σας. Στην πρώτη περίπτωση, θα πρέπει να επιλέξετε ένα πρόγραμμα με εγγυημένη σύνταξη και εφάπαξ καταβολή, ενώ στην δεύτερη περίπτωση μπορείτε να προτιμήσετε ένα unit-linked συνταξιοδοτικό πρόγραμμα που συνδέει την ασφάλιση με την επένδυση σε αμοιβαίο κεφάλαιο, κάτι το οποίο σημαίνει μεγαλύτερο ρίσκο αλλά και πιθανές μεγαλύτερες αποδόσεις.
Ένα πρόγραμμα ιδιωτικής συνταξιοδότησης είναι προσωποποιημένο  γιατι αφορά το “προφιλ” του ασφαλισμένου. Αυτό σημαίνει ότι λαμβάνονται υπόψη ως βασικές παράμετροι τόσο η ηλικία του ασφαλισμένου όταν ξεκινάει το σχετικό πρόγραμμα, όσο και την ηλικία συνταξιοδότησης.
Ένα συνταξιοδοτικό πρόγραμμα  χαρακτηρίζεται από μερικά βασικά σημεία, που πρέπει να είναι τα σημεία αναφοράς μας.
  1. Ποια είναι τα εγγυημένα ποσά σύνταξης ή εφάπαξ;
  2. Υπάρχουν και ποιοι είναι οι εναλλακτικοί τρόποι για την είσπραξη της σύνταξης;
  3. Η καταβολή της σύνταξης είναι ισόβια ή διαρκεί για κάποιο περιορισμένο χρονικό διάστημα ;
  4. Ποια είναι τα ποσά ασφαλίστρων, με ποιόν τρόπο καταβάλλονται και αν είναι σταθερά ή αυξάνονται κάθε χρόνο.
  5. Τι προβλέπεται αν αναγκαστεί ό ασφαλισμένος να διακόψουμε το ασφαλιστήριο πριν την ημερομηνία έναρξης της συνταξιοδότησής;
  6. Τι προβλέπεται σε περίπτωση απώλειας ζωής

Καλέστε μας στο 210 92 33 650 ή Επικοινωνήστε μαζί μας μέσω email στο info@real-ins.gr για να κλείσουμε ένα ραντεβού στους χώρους μας όπου θα συζητήσουμε από κοντά τι εναλλακτικές έχετε ανάλογα με τις ανάγκες σας, γιατί η σωστή καθοδήγηση στα βήματα πριν τη σύναψη ενός συνταξιοδοτικού προγράμματος εξασφαλίζουν και την επιτυχία του.

Πηγές:

1. eleftherostypos.gr

2. moneyguru.gr

3. asfalisinet.gr