Πρόστιμο γιατί υποσχόταν

Βαριά καμπάνα από την υπηρεσία προστασίας καταναλωτών σε εταιρία που υποσχόταν «Zero Cost car insurance» με την κατάθεση 200 ευρώ.
Σύμφωνα με την Υπηρεσία Προστασίας Καταναλωτή της Κύπρου, η επιβολή διοικητικού προστίμου ύψους €100.000 στην εταιρεία Vinikios Developers Ltd, αφορά μεταξύ άλλων και την προώθηση του προγράμματος «Zero Cost car insurance».
Συγκεκριμένα η σχετική απόφαση αναφέρει μεταξύ άλλων :
Σε σχέση με το πρόγραμμα «Zero Cost car insurance», η εταιρεία ανέφερε στους καταναλωτές ότι αν ασφάλιζαν το όχημά τους μέσω του προγράμματος αυτού, καταβάλλοντας ένα ποσό γύρω στα διακόσια ευρώ (€200) και στη συνέχεια αν σύστηναν συγκεκριμένο αριθμό ατόμων για να προβούν σε ασφάλιση οχήματος μέσω του ίδιου προγράμματος, θα είχαν όφελος καθώς τον επόμενο χρόνο η ασφάλεια του οχήματός τους θα ανανεωνόταν χωρίς αυτοί να καταβάλουν οποιοδήποτε ποσό, κάτι που αποδείχθηκε αναληθές και ως εκ τούτου κρίθηκε παραπλανητικό.
 
Μετά από εξέταση της υπόθεσης, η Υπηρεσία Προστασίας Καταναλωτή επέβαλε στην εταιρεία Vinikios Developers Ltd, διοικητικό πρόστιμο ύψους €100.000, λαμβάνοντας υπ’ όψιν μεταξύ άλλων, το οικονομικό όφελος που είχε η εταιρεία από τις αθέμιτες εμπορικές πρακτικές.
 
Αυτά στην Κύπρο, γιατί στην Ελλάδα είμαστε τελικά πολύ πίσω..
 
Πηγή : 
1. consumer.gov.cy
2. asfalisinet.gr